torstai 22. marraskuuta 2012

Musteetonta kalaa

Kirjoittelen täältä pikkujoulutunnelmissa. Pian korkataan kuoharit ja suunnistetaan makustelumatkalle Berthaan. Kivaa. Tässä parin viikon takainen kalakeiton korvikeruokamme. Menin Nygrenille hakemaan fileoinnin jämiä kalakeiton liemeen, mutta mummot olikin jo tyhjentäneet tiskin. Päätin sit, et jotain muuta merestä nostettua mut ei mitään ahven- tai kuhafileitä. Silmään osuivat mustekalat. Ne olikin sopivasti tulleet samana aamuna Norjasta eli as fresh as it gets näillä takamailla. Ostin yhden noin puolen kilon kaverin, eikä hintakaan ollut paha, jos joku sitä mietti. Taisi olla siinä 15 euron hujakoilla kilota. Nygrenin neito puhdisti sen mun puolesta ja ei kun kotiin paistelemaan. Huuhtelin vielä mustekalan, siivutin sen, kuumensin öljyä ja voita pannusta. Mustekalat sinne erissä. Perään yksi kuivattu chilipalko hienonnettuna, kaksi valkosipulinkynttä ja hienonnettua lehtipersiljaa. Sivuun vatkasin pari desiä sitruuna- ja valkosipulimajoneesia. Äkkiä hävisivät nämä herkut meidän pöydästä sitruunamehulla kostutettuina. Kelpasivat meidän pikku herkkusuille mukaan lukien meidän kaksi ja puolivuotiaan. Kävisivät mielestäni erinomaisesti myös kavereitten pikkujouluiltaan.

Paistetut mustekalarenkaat

Mustekala tai kaksi
Valkosipulia
Chiliä (kuivattua tai tuoretta)
Lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna hyvä satsi
Sitruunanmehua tai limenmehua
Kuuma pannu, öljyä ja voita

Tarjoiluun majoneesia tai muuta kastiketta. Ranskanperunat sopisivat myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti