lauantai 17. tammikuuta 2015

Ruis-puolukkapuuro: vispipuuron maukkaampi serkku

Ruis-puolukkapuuro
Vispipuuro on varmasti kaikille suomalaisille tuttu väli- ja iltapala. Meillä oli kotona useinkin koulusta tullessa välipalalla puolukka- ja punaviinimarjoista tehtyä vispipuuroa mutta myös ruisjauhoista keitettyä puolukka- tai mustikkapuuroa. Ruispuuron keittäminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, että jaksaa haudutella sitä tarpeeksi ja sekoittaa säännöllisesti. Mitään viiden minuutin pikapuuroa se ei ole. Muuten valmistus on hyvin yksinkertaista ja helppoa. Ruis-puolukkapuuro maistuu maidon kera niin lämpimänä kuin kylmänäkin, ja minusta sen kaveriksi kuuluu ehdottomasti hyvä ruisleipä juustolla ja kurkuilla päällystettynä.

Ruis-puolukkapuuro

7 dl vettä
2,5 dl ruisjauhoja
2,5 dl puolukoita tai 2 dl puolukkasurvosta
ripaus suolaa
(2 rkl sokeria)
sokeria pinnalle

Mittaa vesi kattilaan. Sekoita vispilällä jauhot veden joukkoon. Kiehauta puuro ja hauduta miedolla lämmöllä 50-60 minuuttia. Sekoita säännöllisesti, jotta puuro ei tartu pohjaan ja pidä lämpö tarpeeksi matalana, jottei puuro kiehu yli. Lisää puolukat tai puolukkasurvos noin 40 minuutin jälkeen. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria. Tarjoa maidon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti