maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kerrosjälkiruoka mascarponesta ja mansikoista


Mascarpone-mansikkamaljat
Jos mulla olis enemmän tilaa keittiössä, ostelisin kaikenlaisia maljoja ja jälkiruokakulhoja, joihin voisi tehdä kerrosjälkkäreitä. Meillä on usein ihan arki-iltoinakin jälkiruokaa, jonka kokoan viikonlopulta ylijääneistä aineksista. Pakastimesta löytyy aina jotain marjoja, kaapista keksejä tai kakkua, jääkaapista jonkun kermapurkin tai flora vaniljan jämät jne. Niitä sitten vain kerroksittain, aikuisten annokseen loraus manteli- tai sitruunalikööriä ja tsadaa, jälkkäri on valmis. Näihin jälkkäreihin laitoin kääretorttupohjaa, jonka tein pakkaseen valmiiksi odottamaan kakkunälkää. Ylijääneistä paloista otin muotilla lasiin sopivia pyörylöitä ja ylijäämäsilputkin kätkin osaan maljoista. Näin tuli koko pohja käytettyä. Samalla reseptillä voi tehdä myös juustokakkua lisäämällä juusto-vaahtoseokseen neljä liivatelehteä. Tuloksena on superhelppo kakku, joka toimii aina.

Mansikkamisumaljat (4-5 hengelle)

puoli purkkia mascarponejuustoa
2/3 purkkia flora vanillaa (tai muuta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
2 rkl tomusokeria
jäisiä mutta hieman sulaneita mansikoita
(sokeria mansikoihin)
kakkupohjaa tai savoiardikeksejä
sitruunalikööriä tai vin santoa
kaakaojauhetta

Vatkaa flora vanilla. Sekoita joukkoon juusto ja sokeri. Pilko keksit pienemmiksi tai tee muotilla kakkupohjata sopivankokoisia pyörylöitä. Muusaa jäiset marjat haarukalla pienemmäksi mutta ei aivan soseeksi asti. Jos haluat käyttää likööriä, kasta kakkupala likööriin ja aseta palat jokaisen annosmaljan pohjalle. Lisää kakun päälle mansikoita. Lusikoi päälle juustovaahtoa. Tee toinen samanlainen kerros. Laita maljat jääkaappiin viilenemään. Siivilöi reilusti kaakaojauhetta maljojen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti