lauantai 3. marraskuuta 2012

Fetajuustosalaatti ja chilisiemenet



Torstaina sain loistavaa lounasseuraa, ja aurinkokin paistoi ja värjäsi myös tämän kuvan kauniiksi. Hyvää seuraa, hyvää ruokaa, hyvä päivä. Joskus kaikkein perinteisimmät, helpoimmat, yksinkertaisimmat, tutut ja turvalliset jutut maistuu kaikkein parhaimmilta. Fetajuustosalaattia saa joskus kyllästymiseen saakka, mutta on se vaan vietävän hyvää kesäkuumalla hyvän hapokkaan viinin kanssa nautittuna. Terassi kun vielä olisi, niin mikäpä olisi parempaa. Torstaina paahdoin salaatin rinnalle kupillisen chilisiemeniä tuomaan talvisempia sävyjä sekä ulkomuotoon että makuun. Oon nyt ruvennut paahtamaan siemet erissä, koska muuten erikokoisista siemenistä aina ne pienimmät päätyvät alimmiksi ja palavat helposti, kun taas isommat jäävät pahimmassa tapauksessa paahtumatta. Valurautapannu on tähän hommaan paras väline, mutta onnistuivat nämä hyvin meidän hackmanilaisellakin. Vähän chilijauhetta ja cayannepippuria sekaan ja sormisuolaa täydentämään makua. Maistuvat sellaisenaan, salaatissa tai sosekeitossa.

Chilisiemenet

pari desiä haluamiasi siemeniä (tässä kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä ja manteleita)
ripaus chiliä
ripaus cayennepippuria
halutessasi murskattu kuivattu chili
sormisuolaa

Paahda siemenet erissä. Laita kulhoon ja mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti