tiistai 30. huhtikuuta 2013

Vappuneidon synttärikakku

Passionhedelmä-valkosuklaatäytekakku

Oli oikeat synttärihulinat viime viikonloppuna ja se tarkoitti tietysti minun osaltani useampaa tuntia köökissä kakkuhommissa. Työkaverille tein lahjaksi saamastani Kakkujen kuningattaret -kirjasta pyöreää Britakakkua ja tyttären juhliin tällaisen mansikkaisen marsipaanireunuksisen kakun. Oli tarkoitus leikata marsipaani kruunun muotoon, mutta koristelut jäivät hieman viime tippaan, joten lopputulos oli vähemmän konstikas. Pitää ensi vuonna varata hieman enemmän aikaa loppusilaukselle. 

Sisuksiinsa kakku sai jogurttitäytteen, jonka maustoin passionhedelmällä ja valkosuklaalla. Pohja on leikattu pellillisestä kääretorttupohjaa, jonka maustoin ruusuvedellä ja sitruunalla. Korkeamman kakun saa, kun rakentaa sen 22 cm vuokaan. Isomman vuoan kanssa pitää olla tarkkana, että kääretorttupohja riittää koko vuokaan. Liivatelehtiä laitoin 4, mutta ehkä 3 olisi voinut riittää. Lisäsin nyt alla olevaan reseptiin vähän jogurttia, niin täytettä tulee enemmän. Pidin itse mausta ja niin ilmeisesti vieraatkin. Seuraaville synttäreille toivottiin jo suklaakakkua, mutta onneksi toivetta on vielä aikaa muuttaa moneen kertaan.

Passionhedelmä-valkosuklaatäytekakku

Pohja

3 munaa
2,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja (tai kaikki jauhot perunajauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 rkl sitruunanmehua
yhden sitruunan raastettu kuori
1 tl ruusuvettä

Täyte

 250 g turkkilaista jogurttia
2 dl vispikermaa
0,5-1 dl tomusokeria
70 g valkosuklaata
6 passionhedelmää
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunanmehua

Koristelu

purkki flora vispiä
2 rkl tomusokeria
mansikoita tai muita marjoja
1/2 pötköä keltaista marsipaania

Valmista pohja. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne vaahtoon, sitruunanmehun, ruusuveden ja sitruunan kuoren kanssa. Kääntele taikina tasaiseksi. Paista noin 7-9 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja irrota toinen paperi.

Valmista täyte. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sekoita sokeri jogurttiin. Kaavi passionhedelmien sisukset jogurttiin ja sekoita. Sulata suklaa ja sekoita se nopeasti täytteeseen. Lisää kerma. Kuumenna sitruunanmehu ja sekoita liivatteet mehuun. Kaada liivateseos norona täytteeseen koko ajan huolellisesti sekoittaen.

Leikkaa pohjasta vuokaa sopivat palat. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja aseta pala torttupohjaa vuoan pohjalle. Pienemmistä paloista koostuva osa kannattaa asettaa pohjalle. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Laita päälle toinen kakkupala. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kuorrruta kakun pinta sokeroidulla flora vispi -vaahdolla ja koristele mansikoilla ja marsipaanilla.

Täykkärin sisukset



2 kommenttia:

  1. ihana,
    että tämä näkyy puhelimeni selaimessa nyt, tjoho! aiemmin en koskaan
    saanut reseptejä auki, vaan juttu puuroutui aina. meillä on taas eilen
    otettu puolukkakinuskikakku uunista 23.30, perinteinen aika ks kakulle.
    paremmin remmissä taas, uteliaana M

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista!! Muutin blogin takaisin yksinkertaiseen malliin dynaamisesta. Jospa se toimisi nyt paremmin mobiilina ja muutenkin. Passionhedelmä on kyllä niin namia, että pitää laittaa sitä pian johonkin muuhunkin leivonnaiseen. Korkeammalla liidetään väliin täälläkin ja kinuskihan tunnetusti auttaa vaivaan kuin vaivaa ;)

    VastaaPoista