tiistai 23. huhtikuuta 2013

Lakukastiketta

Lakritsikastike ja jäätelöä
Tässä on ollut viimeiset viikot mielessä erilaiset synttärikakut. Katsotaan, jos jonkun saan tännekin kuviksi. Usein kyllä käy juhlia laittaessa niin, että kakku menee parempiin suihin ennen kuin ehtii kuvaamaan. Toisaalta sillä ei ole niin väliä. Syötäväksihän herkut tehdään. 

Tällä kertaa kuitenkin jotain talven arkistoista. Kun mennään kesää kohti, on jätsikioskeja taas ilmaantunut sinne tänne. Kotiherkutteluun on joskus kiva tehdä jotain ekstraa. Tämä on juuri sitä ekstraa - superhyvää ja superhelppoa. Jos kaapissa ei satu olemaan kuin vaniljajäätelöä, niin potkua saa vaikka lakukastikkeesta. Oman maun ja syöjämäärän mukaan kerma ja toffeet kattilaan, kuumennus, sekoitus ja kuuma kastike on valmis. Vadelmat toimivat tämän kanssa erinomaisesti. Sitruuna olisi toinen klassikko. Ehkä koitan sitä yhdistelmää johonkin kevään kakuista. 

Lakritsikastike

Lakritsitoffeeta
Kermaa

Laita kerma ja toffeet kattilaan ja kuumenna kohtalaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen. Anna toffeen sulaa kastikkeeseen ja tarjoa lämpimänä esim. jäätelön ja marjojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti