perjantai 12. huhtikuuta 2013

Minestronea pääsiäislampaan kera

Minestrone-keittoa ja savulammasta
Ja taas yksi liharesepti tältä "vannoutuneelta" kasvissyöjältä. Näkyy myös lautasella se, että on ollut koko talven ja alkukevään energiat vähissä monella tapaa. Keho huutaa energiaa ja potkua, joten useammin kuin tavallisesti on pöytä notkunut tujummista eväistä. Samalla on kyllä mennyt tavallista enemmän myös suklaata, jäätelöä ja ties mitä muuta. Jospa parsakausi korkkaantuisi viikonloppuna ja siitä alkaisi laskettelu kohti keväisiä kepeitä herkkuja. 

Minestrone sopii hyvin tähän aikaan vuodesta. Kaupoissa on vielä vihanneksia viime syksyltä ja toisaalta myös ulkolaisia tuoreempia vihanneksia. Tähän minestroneen laitoin lehtikaalia, mikä sopi keittoon loistavasti. Lihaa ei ole tähän pakko työntää, sillä maistuu tämä keitto ilmankin. Meillä sattui olemaan kaapissa savulammasta pääsiäiseltä, joka päätyi keiton bonukseksi.

Minestrone-keitto

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
kuivaa basilikaa ja oreganoa
1 laakerinlehti
porkkana
pala varsiselleriä
pala kesäkurpitsaa
1 dl valkoisia papuja keitettynä
lehtikaalia
1/2 dl tomaattimurskaa tai muutama tomaatti pilkottuna
vettä
oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa
pientä pastaa
parmesanjuustoa
tuoretta basilikaa
savulammasta

Pilko kasvikset (paitsi lehtikaali) ja kuullota öljyssä. Lisää tomaattimurska ja vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät. Lisää mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää pavut, pasta ja lehtikaali. Keitä, kunnes pasta on kypsää. Tarjoile oliiviöljyn, juuston ja savulampaan kanssa. Lisäksi tietenkin hyvää vaaleaa leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti