sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Kushari - katuruokaa Egyptistä

Kushari
Tässä on meidän perheen uusi lemppari arkiruuaksi! Tehtäisiin tätä varmasti joka viikko, jos metriselle maistuisi yhtä hyvin kuin vanhemmille. Kushari on yksinkertaista katuruokaa Egyptistä. Ohje on Vegestania-kirjasta, jossa sanottiin, että samankaltaisia ruokia on ruokina myös esim. Iranissa ja Afganistanissa. Kullankeltaiseksi kuullotettu sipuli on tämän ruuan ehdoton kruunu, ja resepti todistaa mielestäni hienosti, kuinka myös halvoista raaka-aineista saa oikeaa herkkuruokaa. Kokeilkaa kaikki, joiden maha kestää reilun annoksen linssejä. Namsk.

Kushari

1 dl basmatiriisiä
2 dl pientä pastaa (laitoin pientä simpukkamakaronia)
1 dl ruskeita linssejä
3 isoa sipulia
öljyä paistamiseen
1-2 vihreää chiliä
2 valkosipulinkynttä
2 dl tomaattimurskaa tai 5 isoa tomaattia
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl punaviinietikkaa (laitoin balsamicoa, koska ei ollut muuta)
1/2 dl vettä
suolaa, mustapippuria

Laita riisi kiehumaan. Huuhdo linssit ja keitä ne kypsiksi vedessä tai kasvisliemessä. Siivuta kaksi sipulia ja kuullota ne rapeiksi ja ruskeiksi öljyssä. Siirrä sipulit kulhoon odottamaan. Siivuta loput sipulit ja silppua valkosipulit sekä chili. Kuullota sipulit ja chili hyvin öljyssä. Lisää tomaatti ja anna hautua hetki. Lisää tomaattipyree, etikka, vesi ja mausteet ja hauduta sen aikaa, kun pasta keittyy. Kokoa annokset lautaselle. Lusikoi päällekäin riisiä ja pastaa. Lisää linssejä, tomaattikastiketta ja lopuksi paahdettua sipulia. Tämän ruuan kanssa syödään usein tulista kastiketta. Meillä oli tarjolla lisäksi vihreää salaattia ja jogurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti