Pehmeitä vaniljapuddingpikkuleipiä ja vasemmalla alakulmassa muutama mustaherukkaviipalepikkuleipä |
Ostin noin vuosi sitten Ruotsissa käydessäni Hembakat-lehden lentomatkalle lukemisiksi. Selailin tuossa vanhoja lehtiä, kun etsiskelin pikkuleipäohjeita kokeiltavaksi. Yleensä tykkään käyttää vain aitoja raaka-aineita. Kuulostipa trendikkäältä. No, oon kyllä tehny niin aina ennen kuin tästä ituhippiydestä on tullut mitään hipstermeininkiä. Mut siinä vuoden vanhassa lehdessäpä oli joku hauskan oloinen resepti johon laitettiin vaniljapuddingjauhetta!! Reseptiähän oli pakko päästä kokeilemaan, eihän sitä sovi olla liian tiukka omissa tavoissaan. Mielenkiintoisimmissa ihmisissä on aina ristiriitaisuuksia ja joskus tämä pätee myös ruokaan. Tässä tapauksessa lopputulos on kyllä kiva. Ehkä pudding maistui taikinassa enemmän kuin valmiissa pikkuleivissä, mutta on valmiissa oma makunsa. Toisaalta maku on muuttunut säilytyksessä ja tumma suklaa maistuu nyt paremmalta kuin ihan ensimmäisenä päivänä. Ihanan pehmoisia maidon kanssa nautittavaksi. Sopivat kuulemma myös kahvin kaveriksi ja eipä musta hedelmäisesti maustettu teekään näitä hyljeksi.
Chocolate chip pudding cookies
225 g huoneenlämpöistä voita
60 g hienoa sokeria
150 g muscovadosokeria (ohjeessa oli fariinisokeria)
1 huoneenlämpöinen muna
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl jogurttia
1 pkt vaniljavanukasjauhetta esim. Blå Band
285 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
250 g tummaa suklaata rouhittuna
Ota kaikki ainekset huoneenlämpöön lämpiämään. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Rouhi suklaa. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa sekaan hyvin muna. Sekoita jogurtti ja vaniljavanukasjauhe ja lisää voi-sokeri-munaseokseen. Sekoita kuivat aineet. Lisää kuivat aineet ja suklaa taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta palloja ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pikkuleipiä noin 10 minuuttia. Anna seistä ainakin viisi minuuttia ennen kuin otat pikkuleivät pois pelliltä. Ne ovat uunista tullessa pehmeitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti