perjantai 5. lokakuuta 2012

Kansallinen korvapuustipäivä


Niin, mähän en leivo pullaa tai siis en ainakaan korvapuusteja. Kai se liittyy siihen, että en juo kahvia. Peruskardemummapulla ei vaan jotenkin maistu teen kanssa tai ei ainakaan enää seuraavana päivänä tai pakasteesta lämmitettynä. Kaikki briossityyppiset viritykset kyllä maistuvat ja tietenkin mantelimassaiset pullat, joissa on vähemmän pullaa kuin täytettä. Meillä syötiinkin eilisen kansallisen korvapuustipäivän kunniaksi minttusuklaisia sydämiä, vattuja ja jäätelöä. Mä kaipaisin sitä kansallista suklaakakku- tai pikkuleipäpäivää. Onneksi Runebergin päivä on ja laskiainen myös, niin saa niitä herkkuja syödä ihan virallisesti. Ja on kevättalvessa mun mielestä pullahiirellekin jotain hyvää nimittäin rahkapullat. Niitä saataan jopa ostaa pari kertaa vuodessa. Silloin valitsen ne yksilöt, joissa rahkan ja pullan suhde on voitokas rahkan hyväksi. Pullan suhteen voin myöntää olevani rajoittunut.

Alla vielä näiden minttusuklaasydämien ohje. Olen etsiskellyt hyvää ohjetta pellilliselle suklaapiirakkaa, joka ei kuitenkaan olisi brownie-ohje. Tää oli ihan hyvä, mut jatkan vielä asian tutkintaa. Piparmintun maku löytyy mukavasti sydämen pohjalta, kun mariannepallot valahtavat paiston aikana piirakan pohjalle. Annosta voisi vielä vähän suurentaa, jotta pohjasta tulisi vähän korkeampi ja silloin saisi muhkeampia palasia. Toisaalta matalammasta saa helpommin muodostettua kerroskakun.

Minttusuklaasydämet

175 g voita
3 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa (ei välttämätön)
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl täysmaitoa
1/2 dl vettä
1 1/2 dl mariannepalloja tai minttusuklaapalloja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekoitetut kuivat aineet siivilöitynä. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja nesteet vuorotellen sekoitellen. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suklaapallot. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja kokoa pohjasta kakku haluamillasi täytteillä tai ota muotilla leivospaloja ja koristele esim. suklaakuorrutteella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti