perjantai 20. heinäkuuta 2012

Mafia keittiössäni: pinaatti-ricottagnocchit


Onkohan Italiassa mitään tuotannon ja talouden alaa, johon mafia ei olisi työtänyt lonkeroitaan. Aiemmin tällä viikolla luin lehdestä "Mozzarella Armaniksi" itseään tituleeranneen herran, Giuseppe Mandaran, mafiakytkösten paljastumisesta, pidätyksistä, skandaalista. Eikös italialaisesta mozzarellasta löytynyt joku vuosi sitten myrkkyjäkin ja tällä kertaa buffala ei ollutkaan puhvelinmaito mozzarellaa vaan ihan tavallisesta lehmästä saatua "halpamozzaa".

Koska meillä syödään pastaa melkein joka päivä ja muutenkin italialainen keittiö on makunystyröideni kanssa hyvässä synkassa, on mafia varmasti myös minun keittiössäni, valitettavasti. Itse asiassa en ole mikään suuri mozzarellajuuston ihailija, vaan enemmän meillä kuluu ricottaa ja mascarponea. Ricottaa eli herajuustoa menee erityisesti erilaisissa pinaatti-ricottakomboissa, kuten näissä gnoccheissa. Jos haluan päästä mafiasta (ainakin italialaisesta) voisin tietenkin vaihtaa kokonaan Riitan Herkun herajuustoon. Olisihan se myös kotimaista. Mascarponen kanssa onkin hankalampaa. Pohjolan mascarponea en ole vielä löytänyt, eikä macarponea niin vaan korvata Philadelphialla. Saan siis jatkossakin tyytyä suloisen tiramisun hieman kitkerään jälkimakuun.

Kuvan gnocchit ovat valmisgnoccheja (myös italiasta), vaikka onnistuu niiden teko aika helposti itsekin. Tämä on meillä kuitenkin useimmiten pikaruokaa, arki-illaan nopeaa pastaa, jota tehdessä mielellään oikaisee valmisruokahyllyn kautta.

Pinaatti-ricottagnocchit (2-3 annosta):

paketti gnoccheja
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä paistamiseen
400 g pinaattia
loraus valkoviiniä
puoli pakettia ricottajuustoa
puoli purkkia kuohukermaa
6 kirsikkatomaattia
mustapippuria
suolaa
parmesania

Kuumenna vesi ja oliiviöljy panulla. Hienonna valkosopulit ja kuullota. Keitä pinaatteja muutama minuutti. Valuta ja purista vesi pinaateista. Hienonna. Lisää pannulle sipuleiden kanssa. Lisää valkoviini. Anna viinin kiehahtaa. Lisää kerma ja ricotta anna hautua rauhassa. Keitä vesi ja lisää gnocchit. Anna keittyä paketin ohjeen mukaan tai kunnes ne alkavat nousta pintaan. Lisää Kastikkeedeen tomaatit, ricotta ja mausteet. Sekoita joukkoon hieman gnocchien keitinvettä sekä gnocchit. Jaa annoksiksi ja lorauta päälle hyvää oliiviöljyä sekä raasta halutessasi pinnalle juustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti