perjantai 19. tammikuuta 2018

Inkiväärillä maustettu kurpitsa-porkkanasosekeitto


Inkiväärillä maustettu kurpitsa-porkkanasosekeitto

Sain viime syksyn harjoittelusta kiitokseksi satokausikalenterin. Se on kyllä hauska konsepti. Nyt tammikuussa suositeltiin ainakin kokeiltavaksi avokadoa, kiiviä, miniananasta ja verigreippi. Avokadoa on kyllä ostettu ja verigreippireseptejä näyttää tulevan vastaan joka tuutista. Ehkä vielä kokeilen jotain. Mutta satokausikalenterissa ohjataan myös varastokasvisten käyttöön. Yksi näistä on myskikurpitsa. Tällä kertaa tämä hauskan muotoinen kurpitsa pääsi sosekeittoon porkkanan ja inkiväärin kaveriksi. Keitosta tuli miellyttävän samettista ja lämmitti mukavasti näillä tammikuun pakkasilla. Kurpitsaa jäi vähän yli ja suunnittelin jo jonkun mausteisen kurpitsakakun tekemistä. Ehkä kääräisen sen kääretorttuun vähän tämän Runebergin kääretortun tyyliin.

Inkiväärillä maustettu kurpitsa-porkkanasosekeitto

1 rkl öljyä
Myskikurpitsa
4 isoa porkkanaa
1/2 keltaista paprika
Punasipuli
3 cm pala inkivääriä
1-2 dl punaisia linssejä
Oman maun mukaan valkosipuli
Mustapippuria
Valkopippuria
Pari ripausta kanelia
1/2 tl timjami
suolaa jos joku sitä kaipaa

Pilko kasvikset, raasta inkivääri ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki öljyssä. Huuhdo linssit ja lisää kattilaan. Lisää vettä, niin että kasvikset peittyvät. Keitä noin 20 minuuttia ja lisää mausteet. Keitä vielä, kunnes linssit ovat kypsyneet. Soseuta, tarkista maku ja tarjoile lempilisukkeittesi kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti