keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Lipstikka-poropasta


Lipstikka-poropasta

Tässäpä taas vähän lisää pastaa. Tein viikonloppubrunssille porosta levitettä, ja poroa jäi juuri pastaan sopiva määrä yli. Tämäkin on oivaa arjen pikaruokaa, vaikka ei ole kovin halpaa. Budjettitietoinen voi korvata poron jollain vähän halvemmalla savulihalla esim. lampaalla. Väriksi latoin keltaista paprikaa ja kermaisuus tuli ranskankermasta. Pari vuotta sitten Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä oli kiva lipstikkapastan resepti. Sitä ollaan tehty pari kertaa vuodessa. Muistaakseni ohje oli yksinkertainen: lähinnä lipstikkaa, sipulia ja kermaa. Mielestäni lipstikka ja poro sopivat hyvin pareiksi toisilleen. Molemmat ovat voimakkaan makuisia ja maukkaita. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Lipstikka-poropasta

täysjyväpastaa
puolikat kesäsipuli
1 valkosipulinkynsi
pala keltaista tai punaista paprikaa
öljyä
nippu lipstikkaa
n. 70 g savuporoa tai muuta leikkelelihaa
1 dl ranskankermaa
mustapippuria
suolaa
parmesan-juustoa

Keitä pasta ja kuumenna öljy pannulla. Hienonna sipulit, paprika ja lipstikka sekä suikaloi poro. Kuullota kasviksia hetki ja lisää poro, lipstikka sekä ranskankerma. Kuumenna, mutta älä keitä. Mausta kastike. Kun pasta on keittynyt, kaada se lävikköön ja sekoita kastikkeeseen. Tee annokset ja raasta pinnalle juustoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti