tiistai 26. maaliskuuta 2013

Korianteri-seesami-lohikääryleet


Lohta tulee syötyä jos ei pari kolme kertaa niin ainakin kerran viikossa. Perinteiset paistetut perhoset tai uunilohi alkaa välillä kyllästyttää samoin kuin savulohi. Kehittelin sitten jotain vähän erilaista. Erilaiset kääryleet kiehtoo mua. Niiden sisään saa piilotettua kaikenlaista hyvää, joka myös säilyy salaisuutena kääryleen avaamiseen asti. Kaalikääryleet on olleet aina mun suurta herkkua. Muistelen, että joskus kuuden vanhana oon syöny tosi hyviä kaalikääryleitä Unkarissa. Muisto voi olla värittynyt, mutta joka tapauksessa siihen liittyy auringonpaistetta ja ruokailua ulkosalla köynnöskasvien varjossa.

Mietin miten leikkaisin lohen, jotta saisin sen kääryleisiin sopiviksi paloiksi. Mietin lohen siivuttamista graavilohityyliin mut päädyin sitten lopulta leikkaamaan lohen keskipalan poikittain noin sentin levyiksi. Tein kaksi levyä ja loput kuutioin pakkaseen odottamaan myöhempää ruuanlaittoa. PItää seuraavalla kerralla koittaa vaikka siivuttamista, niin selviää kumpi on parempi tapa. Täytteeseen hain aasialaista vivahdetta soijakastikkeella, inkiväärillä, limellä ja korianterilla. Maistuivat. Pitää tehdä toistekin.

Korianteri-seesami-lohikääryleet

keskipala lohta, noin 700 g
nippu korianteria hienonnettuna
valkosipulia
pari senttiä inkivääriä raastettuna
vihreä chili
seesaminsiemeniä
soijakastiketta
limen raastettu kuori ja mehu
mustapippuria
suolaa

Silppua kaikki täytteen aineet tai hienonna tehosekoittimessa. Leikkaa lohi laatoiksi. Levitä täyte ja pyöritä mahdollisimman tiukaksi rullaksi. Sulje coktailtikuilla ja leikkaa annospaloiksi. Paista pannulla tai uunissa. Tarjoa kuohkean riisin ja raikkaan salaatin sekä limen kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti