tiistai 26. kesäkuuta 2012

Päärynä-tiikerikakku

Kuivakakut ei oo kyllä millään tavalla mun suosikkeja juurikin niiden koostumuksen vuoksi. Glorian Ruoka ja Viini -lehden edellisessä numerossa taisi olla joitain kuivakakkuohjeita ja taidettiinpa jopa puhua alkavasta trendistä maailmalla. Tässä oma lisäykseni kuivakakkutrendiin, vaikka oonkin aina ollu enemmän mehevien marjapiiraiden tai suklaakakkujen perään. Ohje on vuodelta 2003 Pirkka-lehdestä ja teen tätä silloin tällöin, kun haluan perinteisen kakkuvuoan käyttöön. Päärynä tuo mukavaa mehevyyttä ja makeutta perinteiseen tiikerikakkuun. Kun käyttää kunnollista kaakaojauhetta, tulee suklaaraitaan hyvin makua, ja voi on tietenkin parhaan makuista itse taikinassa. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään säilykepäärynöitä, mutta olen laittanut tuoreita ja tämä muutos ohjeeseen toimii oikein hyvin. Talvella säilykepäärynät voivat olla ihan hyvä valinta, jos ei halua ostaa argentiinalaisia hedelmiä. Päärynämehun tilalla voi mielestäni käyttää esimerkiksi maitoa, jos ei halua ostaa isoa tetraa menua juuri tätä kakkua varten. Alkuperäisessä ohjeessa ei ole suklaapäällystettä eli se on oma lisäykseni. Yleensä erityisesti kahvinjuojat pitävät tällaisesta perinteisemmästä kahvikakusta. Hedelmän makeus puolestaan sopii hyvin teen kanssa eli ei tätä kakkua useinkaan jää useammaksi päiväksi nautittavaksi koostaan huolimatta .

Päärynä-tiikerikakku:

Taikina:
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl päärynämehua tai maitoa
1 päärynä kuorittuna ja kuutioituna

Kuorrute:
150 g suklaata
2 rkl kermaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe sekä neste. Lisää päärynäkuutiot vaaleaan taikinaan. Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan, sen päälle kaakaotaikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Nostele lusikalla taikinaa, jotta raidat hieman sekoittuvat, mutta ei liikaa. Tasoita pinta ja tee taikinan keskelle vako, jotta kakku paistuisi tasaisemmin. Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia alimmalla tasolla. Anna kakun jäähtyä. Tee kuorrutus kuumentamalla suklaata ja kermaa vesihauteen päällä kunnes suklaa sulaa. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja levitä kakun päälle.

2 kommenttia:

  1. ihana, tää on niin sua, et jos teet pannarin, niin teet se kookosmaitoon ja omenanpaloilla! Jos teet tiikerin, teet sen suklaa - ja päärynälisukkein ettei kävis tylsäksi ja samapa tuo on maksimoida nautinto! Huikeaa! - Maarit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) On kyllä tavallista, että jos ohjeeseen tulee kaakaojauhetta, niin mietin, voisko sitä vielä lisätä vai lisäisikö myös suklaata. Nautinnon maksimointi on jo itsessään nautinto!

      Poista