Jogurttijäätelö |
Näin jossain lehdessä jogurttijäätelön ohjeen, jossa vatkattiin sekaisin jäätelöä ja turkkijogurttia. Vegaanijäätelöä voi tehdä suoraan jäisistä banaaneista ja marjoista. Päätin kokeilla yhdistää nämä ja herkkua tuli. Käytin sydänmerkittyä vaniljajäätelöä ja sekaisin 0% ja tavallista turkkilaista jogurttia (suurin osa rasvatonta). Pitää kokeilla tätä myös muista marjoista. Mustaherukasta voisi tulla myös sopivan hapanta ja kirpakkaa.
Vinkki! Kannattaa pilkkoa mustuneita banaaneja pakkaseen, koska niistä saa oivan jäätelöpohjan. Parempi vierasvara kuin väljähtäneet aukinaiset keksipaketit.
Smoothie-jogurttijäätelö
1/5 pakettia vaniljajäätelöä
2 dl turkkijogurttia
1 jäädytetty banaani
150 g jäisiä vadelmia
Jäädytä banaanit. Soseuta banaanit ja vadelmat ja sekoita joukkoon jogurtti. Laita pakkaseen jäähtymään 15 minuutiksi. Lisää jäätelö kuutioina ja vatkaa kuohkeaksi. Jäädytä 15 minuuttia ja toista vatkaa toisen kerran. Jos haluat kovaa jäätelöä, jäädytä ainakin 30 minuuttia. 15 minuutin jälkeen jäätelön voi pursottaa pehmiksen tapaan esim. vohvelitötteröön.
Jogurttijäätelö |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti