Nektariinimasariini |
Työkaveri kyseli pari viikkoa sitten, onko minulla hyvää omenapiirakan ohjetta. Sanoin, että mun lepparipiirakkaa on masariini. Mantelimassassa on jotain vastustamatonta ja aina Tanskassa käydessäni ostan sieltä erilaisia mantelimassa-suklaamakeisia. Tämän nektariinimasariinin ohjeen olen ottanut vuosia sitten Glorian ruoka ja viini -lehdestä. Sitä voi hyvin käyttää myös persikka-, omena-, luumu- tai vadelmapiirakan pohjana. Myös Leilalla on esimerkiksi Pala kakkua - ja paljon muuta -kirjassa eräänlainen masariinikakun muunnos juhlapiiraan nimellä. Leila laittaa piirakkatäytteeseen mantelimassan lisäksi maitorahkaa ja ranskankermaa. Suomalaisittain rahkan ja ranskankerman voisi korvata vaikka kermaviilillä tai turkkilaisella jogurtilla ja kokeilla minkälaista piirakkaa niin saisi aikaan. Tämän piirakan täytteen voi hyvin myös kaksinkertaistaa. Niin saa muhkeamman ja kakkumaisemman piirakan. Silloin paistoaikaa pitää tietenkin lisätä parillakymmenellä minuutilla.
Nektariinimasariini
125 g voita
3 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 nektariinia
150 g mantelimassaa raastettuna
75 g huoneenlämpöistä voita
2 munaa
1 rkl vehnäjauhoja
(1 rkl mantelilikööriä)
Valmista pohja. Nypi voi, jauhot ja sokeri nopeasti sekaisin. Taputtele vuokaan (n. 22 cm) ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele pohja haarukalla ja esipaista noin 5 minuuttia. Valmista sillä aikaa masariinitäyte ja pilko nektariinit. Vatkaa voi ja mantelimassa vaahdoksi lisää munat yksitellen kunnolla vatkaten. Lisää jauhot ja likööri. Kumoa täyte esipaistetulle pohjalle ja asettele pilkotut nektariinit täytteeseen. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia ja laita päälle leivinpaperi ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja irrota vuoka, jos piiras oli irtopohjavuoassa. Tarjoile tomusokerilla koristeltuna kermavaahdon ja hyvän mustan teen kanssa.
Nektariinimasariini |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti