sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Mustaherukkainen jogurttikakku


Tein viime vuonna yhden version suklaisesta mustaherukkajuustokakusta. Muokkasin ideaa päässäni ja päädyin tekemään tyttäreni ja minun yhteisiin synttärijuhliin jogurttisen kakun, koska paikalle oli tulossa myös tuorejuustoa välttäviä naisia. Halusin kakkuun korkeat suklaiset reunat. Ainakin vieraat kovasti kehuivat kakkua ja kyllä pidin siitä myös itse. Mielestäni mustaherukan kirpeys, täytteen pehmeys ja suklaan vahva maku sopivat hyvin yhteen. Pyrin pehmeään lopputulokseen, koska mielestäni liivatteella kovaksi ja kiinteiksi hyydytetyt kakut ovat vähän ikäviä. Jos tuntuu, että täytteestä tulee liian löysää, kannattaa liivatteiden määrää lisätä vaikka kahdella. Täyteenä oleva mustaherukkahilloke oli tällä kertaa hieman vetisempää kuin testikerroilla, joten kakku pääsi vähän "vuotamaan". Toisaalta hilloke valui mukavasti kakun sisältä. Nämä ovat tietenkin makuasioita, millainen hyydytetyn kakun pitäisi olla. Tein kakun isoon 26 cm halkaisijan vuokaan. Lisäksi tein yhden pienemmän ja kaikki meni. Onneksi mieheni pelasti minulle yhden siivun illalla nautittavaksi. Tässä resepti:

Mustaherukkahilloke:
kaksi pussia pakastemustaherukoita
0,5 dl hunajaa
vaniljasokeria
(hillosokeria tai liivatetta)

Pohja ja reunat:
300 g suklaakeksejä
100 g voita
2 rkl kaakaojautetta

Täyte:
300 g turkkilaista jogurttia
purkki flora vispiä tai kuohukermaa
1-2 rkl limoncelloa
1 rkl sokeria
tilkka kuumaa sitruunan mehua
4 liivatelehteä

Pinnalle suklaarouhetta.

Mustaherukkahilloke keitellään hunajasta ja mustaherukoista. Keitin noin 10 minuuttia. Hillokkseen voi lisätä vähän hillosokeria tai liivatetta, jos se tuntuu liian vetiseltä. Jäähdytä hilloke.

Pohjan keksit murskataan ja sekaan lisätään kaakaojauhe. Tämä koska en löytänyt mielestäni tarpeeksi suklaisia keksejä. Vuoraa keksiseoksella pohjasta leivinpaperilla vuorattu vuoka. Anna kovettua jääkaapissa.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon jogurtti, likööri ja sokeri. Liota liivatteet ja lisää kuumaan sitruunan mehuun. Sekoita liivatteet hyvin vaahtoon.

Laita puolet vaahdosta vuokaan ja päälle mustaherukkahilloke. Lisää loput vaahdosta. Anna jähmettyä kaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti