keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Focaccia

Oliivi-focaccia
Luulenpa, että tästä leivästä pitävät kaikki, vaikka Jutta onkin pistänyt kaikki tällaiset pullaleivät pannaan. Kelpuuttaisin kyllä Jutan mukaan salille mua reenaamaan, mutta keittiöön en häntä juurikaan huoli, vaikka hänellä ihan hyviä pointteja yleensä onkin. On kuitenkin kaksi, joista en luovu: pasta ja leipä. Ihmiskunnan merkittävimmät innovaatiot, ehdottomasti. Hapanjuurella leipominen on nyt hetken tauolla. Laitoin kyllä tänään rusinat likoamaan, et katsotaan saanko oikean rusinahapanjuuren aikaiseksi. Ihan jännittää. Mut leipäähän saa ilman juurtakin ja hyvää leipää. Focaccia on helppoa ja nopeaa myös arki-iltana, kun vain ajoittaa hommat oikein. Tätä mutustettiin meillä viime viikolla muistaakseni jonkun pasta-annoksen seurana. Oli namia.

 Focaccia

400 g jauhoja (laitoin sekaisin täysjyvää ja erikoisvehnäjauhoja)
300 g vettä
15 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa ja sormisuolaa pinnalle
1/2 dl oliiviöljyä sekä loraus pinnalle
rosmariinia, oliiveja, kirsikkatomaattia, perunaa tms. pinnalle oman maun mukaan

Sekoita taikinan ainekset, paitsi suola, ja anna taikinan alustua yleiskoneessa 10 minuuttia. Lisää suola ja vaivaa vielä 5 minuuttia. Kohota noin tunti. Levitä vuokaan ja kohota kaksinkertaiseksi eli noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Tee kohonneeseen leipään sormella kuoppia ja ripottele pinnalle täytteet sekä suola ja öljy. Paista noin 20 minuuttia uunissa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti